Pri úmrtí Antona Srholca v r. 2016 iniciovali študenti Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety a OZ Nenápadní hrdinovia myšlienku obdarovania ľudí kvetom slnečnice, aby sebe i druhým pripomenuli odkaz Antona Srholca, ktorý okolo seba rozdával lásku a radosť. Michal Kolník, študent sociológie VŠZaSP sv. Alžbety a hovorca iniciatívy, vtedy uviedol: „Slnečnica sa otáča za slnkom. Don Antonio v Láske dával lásku. Skúsme si ho takto pripomenúť, poďakovať, konať skutok lásky. Tak bude jeho odkaz skutočne živým a v nás.“

Chceme s ich súhlasom v tejto iniciatíve pokračovať a v priebehu leta na osobnej rovine obdarovať vo svojom okolí ľudí slúžiacich, trpiacich, opustených kvetom slnečnice s myšlienkou Antona Srholca. Zároveň chceme vo verejnom priestore šíriť spomienku na Antonia, aby zostával aj takto medzi nami živý.

K iniciatíve sa môžete pripojiť kdekoľvek, obrázok s myšlienkou Antona Srholca je možné šíriť.

Bližšie informácie pre tých, ktorí sa chcú zapojiť

Osobné poďakovanie:

Naším cieľom nie je rozdať čo najviac slnečníc či pohľadníc. Radšej venuj jednu jedinú (pohľadnicu či slnečnicu) niekomu, komu chceš poďakovať, ako by si mal ísť do podujatia, ktoré bude len pre vonkajší efekt. Venuj mu svoj čas. Premyslí si, ako mu poďakuješ…. pomodli sa za to stretnutie.

Ak sa chceš pripojiť do verejnej kampane, budeme radi

  • Začiatok kampane: 10. júna 2017 o 15.00 hod pri pomníku pod hradom Devín
  • Čas kampane: od 10. júna do konca júla 2017
  • Vytlač si 10 pohľadníc, prípadne kúp 2 – 3 slnečnice (podľa svojich možností)
  • Nerozdávaj pohľadnice formou letáku, ktorého sa chceš zbaviť. Rozdaj ju LEN ČLOVEKU, ktorý sa pri Tebe dokáže zastaviť, aby si mu mohol venovať svoj čas a spýtať sa ho, či poznal don Srholca. Aby si mu o ňom niečo porozprával (preto je dobré si predtým, ako pôjdeš do verejného priestoru niečo o ňom naštudoval, ak si ho osobne nepoznal). Poďakuj mu za stretnutie.
  • Budeme radi za každú spätnú väzbu- ak sa nájde medzi Vami aj kameraman, ktorý natočí (stačí natočiť aj na mobil), pošle nám (email: nadacia@gmail.com) informáciu: prečo ste sa zapojili do tejto iniciatívy, zaznamená aj niekoho, kto Vám o don Srholcovi niečo povie…, niečo o Vás a čo Vám to dalo…

Ďakujeme!

PDF súbor s pohľadnicou si môžete stiahnuť TU.